• 14 december 2020

De Kerstman: ‘Ik wil ook de komende 1700 jaar nog zorgeloos de clouds in’

Vanuit zijn SOC (Santa’s Operation Center) op de Noordpool bestiert hij al ruim 1700 jaar zijn business. Een die de weken voor Kerstmis zijn hoogtepunt bereikt. “Eigenlijk stellen die twee dagen cadeaus rondbrengen dan weinig meer voor. Ik voel mij altijd juist ontspannen als ik weer de cloud in mag.”

De Kerstman doet zijn werk – gelukkig voor hem – niet alleen. Een paar honderd elfen staan hem met raad, daad en spierkracht bij. Van simpel cadeaus inpakken tot vernuftig spionagewerk om de wensen- en eisenlijsten te inventariseren en beoordelen. Een relatie die hij als bijzonder aangenaam ervaart. “Voor mij zijn de elfen niet gewoon helpers. Ik beschouw hen echt als volwaardig partners. Ze denken mee over m’n business. Over ideale routes voor de bezorging, over een zo zorgeloos mogelijk cadeautraject. Ook in de dagen na Kerstmis staan ze paraat, mochten we nog vragen krijgen van kinderen en hun ouders over de cadeaus die we hebben bezorgd.

Hij heeft dan ook geen minuut spijt van het grootschalige partnertraject dat hij enkele honderden jaren na zijn tijd als zzp’er is gestart. “Het geeft me veel energie wetende dat ik er nooit alleen voor sta en altijd op hun kennis en expertise kan terugvallen. Zonder hen zou er veel ellende en verdriet rond de Kerstdagen zijn. Zeg maar gerust dat de wereld tot stilstand komt. Dat kunnen we niet gebruiken. Nooit niet, maar in deze tijden al helemaal niet.” 

Amazonegebied

Voortgetrokken door zijn rendieren ziet de Kerstman zo goed als de hele wereld. “Heerlijk door de clouds, cruisen boven onze mooie planeet. Daar krijg ik nog steeds kippenvel van.” Favoriete plekken heeft hij ook. “Het Amazonegebied heeft op mij een grote aantrekkingskracht. Net als de azuurblauwe kusten van de Malediven. Ook in de clouds rondom het Googleplex (het hoofdkantoor van Google, red.) kom ik graag. Op die plekken ervaar ik ultieme vrijheid en flexibiliteit, en tegelijkertijd een soort rust. Alsof ik de hele wereld aankan, zonder dat ik er veel moeite voor hoef te doen.”

Wat veel mensen niet weten, is dat de Kerstman de clouds ook voor andere zaken gebruikt. Een groeiend deel van alle cadeaus bewaart hij in de clouds, op strategische plekken in zijn bezorgroute. “Dat is zeker met het oog op de toekomst een strategische beslissing geweest. De wereldbevolking groeit steeds harder, waardoor ik de bezorging in steeds meer ‘runs’ moest doen. Niet alle cadeaus pasten in een keer in mijn slee, en ik wil natuurlijk niemand overslaan. Dankzij mijn strategisch gekozen opslagplaatsen in de diverse clouds hoef ik tijdens de bezorging niet steeds helemaal terug naar de Noordpool. Zo ben ik ook goed voorbereid op groei van mijn activiteiten.”

Ook blijken die clouds ideaal voor samenwerking en communicatie. “Omdat mijn activiteiten steeds intensiever worden, groeit ook mijn personeelsbestand. Een groot deel van mijn elfen werken nu in de clouds. Vanuit daar overzien ze de opslag en distributie, en kunnen ze via lichtreflecties in de waterdruppels met elkaar en met mij communiceren. Dat werkt zeker in deze coronatijd ideaal.”

Niet zonder gevaar

Helemaal zonder gevaar is zijn werk niet. Zo zijn de Cumulonimbus-clouds zijn voor hem een reden voor waakzaamheid. “Door die cloud wil je eigenlijk niet heen. Die zijn onveilig. “Het zijn de broedplaatsen van hevige bliksems en zelfs tornado’s die hele huizen tegelijk kunnen optillen en rondslingeren.

 

Toch voelt hij zich nooit onveilig. “Mijn elfen werken het hele jaar rond aan versteviging van mijn slee. Mijn slee is mijn fort, zelfs in de meest woeste clouds voel ik me veilig.”

Daarnaast werkt zijn team dag en nacht aan preventie van risicovolle situaties. “Vanuit het Santa’s Operation Center overziet mijn team de gevaren en waarschuwen ze me tijdig als het rond de Kerstdagen heftig wordt. Dan kan ik nog eenvoudig mijn routes aanpassen.”

Klimaatverandering

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen maakt hij zich toch wel eens zorgen. “Ik merk aan de clouds dat ons klimaat verandert. Zo komt mijn team steeds vaker in orkanen terecht. Zeker in de maanden vlak voor kerst, als ze op voorverkenning gaan, en het seizoen op zijn hevigst is. Ook zie ik vanuit mijn slee steeds vaker bosbranden. Vooral voor mijn rendieren is dat een traumatische ervaring, zij voelen zich verwant met de dieren die daarin levend verbranden.”

Ook dicht bij huis merkt hij de gevolgen van de klimaatverandering. “Natte voeten heb ik nog niet, maar mijn achtertuin is gekrompen en heeft bovendien enkele flinke scheuren en vijvers die ik voorheen niet had. Daarom doen we er alles aan voor een zo ‘groen’ mogelijke operatie. Ik wil ook de komende 1700 jaar nog zorgeloos de clouds in om mensen gelukkig te maken.”

Tech Data wenst u mooie feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

  • Algemeen

Cookievoorkeuren

Onze website maakt gebruik van cookies. Hieronder leggen we kort uit welke cookies dit zijn. Je kunt ervoor kiezen om het plaatsen van analytische en/of marketing cookies niet toe te staan. Je kunt jouw voorkeuren op elk gewenst moment wijzigen door in de footer van onze website op “Cookievoorkeuren” te klikken. Je kunt daar jouw toestemming(en) intrekken of alsnog verlenen. Wij plaatsen een cookie om jouw cookievoorkeuren vast te leggen. Meer informatie over de cookies en de doeleinden waarvoor specifieke cookies worden geplaatst, wie deze cookies plaatst (de provider) en de plaatsingsduur van de verschillende cookies kun je lezen in onze Cookieverklaring.

  • Altijd aan

    Onze websites kunnen niet goed functioneren zonder bepaalde cookies. Deze cookies zijn nodig voor de goede werking van de website, om te voldoen aan de wet (zoals het kunnen aantonen welke cookievoorkeuren u heeft ingesteld) of noodzakelijk voor de beveiliging van onze systemen. Je kunt deze cookies niet uitschakelen.

  • Deze cookies, ook bekend als statistische cookies, stellen ons in staat om de functionaliteit van onze website verder te ontwikkelen en te verbeteren door het gebruik van de website te analyseren. Deze cookies sturen informatie terug naar onze gegevensanalysetools Google Analytics van Google LLC of Hotjar van Hotjar Ltd.

  • Met behulp van marketing cookies (tracking cookies) kunnen we informatie over jouw internetgedrag verzamelen. Hierdoor kunnen we onze online marketingcampagnes en webcontent op jouw interesses afstemmen.