Stel deze 5 vragen bij het kiezen van een Indirect Provider
De samenwerking met een Indirect Provider maakt van Cloud Solution Providers (CSP’s) hitmachines. Maar hoe vind je de ideale distributiepartner voor een verpletterend optreden op de Dynamics 365-markt?
Mrs. Robinson, Bridge over Troubled Water, The Sound of Silence. Iedere muziekliefhebber koppelt deze hits in een split second aan Simon & Garfunkel. Dit Amerikaanse zangduo stond ver voor mijn tijd met maar liefst zeventien hits in de Billboard Hot 100. Na de breuk werden de successen minder vanzelfsprekend. Art Garfunkel kwam niet verder dan de nummer 1-hit Bright Eyes. Hetzelfde lot stond te wachten voor onder meer Liam en Noel Gallagher van Oasis, Jeremy Spencer van Fleetwoord Mac, Ferdi en Rob Bolland en Acda en De Munnik.
Samen sterker
Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar over het algemeen geldt: samenwerkingen tussen muzikale genieën leiden tot muzikale hoogstandjes, solo zijn successen veel moeilijker te behalen.
‘Samen sterker’ geldt ook voor de verkoop van Dynamics 365-licenties. Voor Indirect CSP’s die licenties inkopen bij een ‘Indirect Provider’ zijn de omstandigheden namelijk gewoon een stuk gunstiger. Een Indirect CSP profiteert van de investeringen die een Indirect Provider al heeft gedaan in bijvoorbeeld infrastructuur, en is zelf niet gebonden aan een minimale jaarlijkse investering.
Punten van aandacht
Maar waaraan herken je een goede Indirect Provider? Door onder andere deze vragen te stellen:
- Beschikken jullie over een beheerplatform?
Het beheer van je cloudbusiness kan behoorlijk complex zijn. Van facturerings- en vernieuwingscycli tot statistieken en inkomstenmodellen, het is belangrijk om een platform te gebruiken dat alle clouddiensten naadloos met elkaar verbindt. Een goede Indirect Provider biedt dan ook de infrastructuur die nodig is voor het snel en eenvoudig aanbieden, factureren en beheren van Dynamics 365 en andere Microsoft-oplossingen. En dat allemaal op één plaats. - Welke mate van support bieden jullie?
Support gaat verder dan ondersteuning voor presales en aftersales. Zoek daarom een partner die gedurende de gehele verkoopcyclus ondersteuning kan bieden. Denk aan technische ondersteuning voor multivendoroplossingen, als Microsoft Dynamics 365 bijvoorbeeld wordt gecombineerd met software van andere leveranciers. Of aan co-sell ondersteuning om producten te demonstreren aan belangrijke klanten. - Welke services verlenen jullie?
Mogelijk moeten klanten data en applicaties migreren naar de cloud, of hebben ze ondersteuning nodig bij het beheren en optimaliseren van bestaande cloudomgevingen. Een goede Indirect Provider helpt je met tools en consultants om deze uitdagingen te tackelen, zodat je bij de klant sneller tot de gewenste resultaten komt. - In hoeverre helpen jullie bij enablement?
Met nieuwe technologie en vaardigheden die voortdurend in ontwikkeling zijn, is het belangrijk om je kennis continu op peil te houden. Overweeg een Indirect Partner die een verscheidenheid aan onderwijsmiddelen aanbiedt. Een Indirect Provider die ook feilloos kan aangeven aan welke trainingen je team behoefte heeft. Maar enablement draait om meer dan alleen training. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig op het gebied van marketing? Ook daar moet een goede Indirect Provider bij kunnen helpen. - Beschikken jullie over een partner-to-partner-netwerk?
Niemand heeft alle wijsheid in pacht. Soms is het fijn om externe kennis of hulp in te kunnen schakelen, bijvoorbeeld van een partner met expertise in specifieke sectoren of van specifieke producten. Zonder de angst dat die partner er met je klant vandoor gaat. Een Indirect Provider met een groot partnernetwerk kan dan voor de juiste contacten zorgen. Dat is ook de gedachte achter het partner-to-partner (P2P)-netwerk van TD SYNNEX.
Ik durf de stelling wel aan dat TD SYNNEX positief scoort op alle vijf vragen. Wil je weten of TD SYNNEX ook voor jou de ideale partner is? Bel of mail me gerust via martijn.elfers@tdsynnex.com of 06 20 59 76 09.
Martijn Elfers